Customer support och fraud agent

Hej!

Just nu letar vi efter en Customer support & fraud agent som älskar kommunikation och som tillsammans med kunden vill skapa den absolut bästa kundupplevelsen.

Vi är Zimpler! Ett svenskt fin-tech bolag som jobbar för att förenkla betalningar online. Vår vision är “to provide the best payment experience in Europe, giving consumers control over their spending”.

Jag heter Mariana och ansvarar för ett härligt gäng som arbetar ifrån olika platser i världen. För mig är kommunikation viktigt. Att utifrån våra mål och visioner själv kunna ta egna beslut och kommunicera det på ett hjälpsamt, sympatiskt sätt är något som jag tycker är viktigt i ett modernt företag. Jag älskar att få nya "aha" upplevelser och att tillsammans komma fram till nya och roliga lösningar.

Är detta för dig?

Du är ute efter att jobba extra kanske vid sidan av ditt plugg. Du tilltalas att hjälpa kunder som hör av sig till oss via telefon, mail eller FB. Arbetet är självständigt med mycket kundkontakter och ditt ansvar är att aktivt lyssna på kunden och sedan på ett sympatiskt, förtroendeingivande och hjälpsamt sätt kommunicera hur man använder vår produkt på det absolut bästa sätt. Det skulle vara härligt om du har erfarenhet av att ha arbetat med kundservice, support eller någon typ av servicejobb men rätt personliga egenskaper värdesätts högt!

Jag:

• Är positiv och ser glaset halvfullt!

• Tänker utifrån kundens behov

• Gillar att ha koll på läget och arbeta strukturerat

• Älskar att kunna hjälpa till och göra andra nöjda

• Studerar eller behöver ett extrajobb

• Talar och skriva obehindrat svenska

Anställning & ersättning

Extra/deltid. Lön enligt överenskommelse

Arbetsställe

Du kommer att jobba från vårt kontor i centrala Stockholm eller med flexibilitet till att jobba hemifrån.

Jobbtyp: Deltid

Ansök här